Петък, 02 Септември 2016 17:38

Цветанов в Търговище: Очаквам екзотични избори(видео)

Оценете
(1 глас)

Очаквам екзотични избори. Това каза в Търговище председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в отговор на журналистически въпрос очаква ли тиха и предизвестена кандидат-президентска надпревара.

Вижте какво става АБВ и БСП обявяват обща подкрепа за кандидат после АБВ я оттегля, Реформаторският блок пък си сменят позицията през 30 минути, посочи Цветанов. Ще има екзотични кандидати, но това което ГЕРБ си поставя за цел е да има смислени политически дебати, защото трябва президентът да отговори на очакванията на хората и да поддържа и координира добри взаимоотношения с всички институции.

Според Цветанов убедителна победа на ГЕРБ е гарант за стабилно управление на страната. Той се надява на позитивна кампания, без „черен” ПР. „ Ако ГЕРБ спечели убедително ще можем да приемем бюджет 2017 и да изпълним задачите по председателството на България на Европейския съюз през 2018 г.", каза Цветанов.

Cvetanov

Зам.-председателят на ГЕРБ закъсня с 30 минути за срещата си с журналистите, тъй като е имало сериозни дебати при обсъждане на готовността на структурите за предстоящите избори, както и за проблемите в другите общини в областта. „Стараем се да създадем по-добра среда за работа на нашите структури”, каза Цветанов. По неговите думи представителите на ГЕРБ в Омуртаг, Антоново и Опака, където управлява ДПС, не се възприемат като реалния, конструктивния, разумния потенциал, които могат да разгърнат при вземане на решения в общинските съвети.

Цветанов обяви още, че е против предсрочни парламентарни избори, за каквито заговориха от ДПС, но било  нормално това да е целта на всяка опозиционна партия.

За кратко зам.-председателят на ГЕРБ се срещна и с кмета на общината Дарин Димитров, който е поискал съдействие за осигуряване на средства за ремонт на спортна  зала „Сеид Мустафов“. Сградата й се нуждае от ремонт на покрива, на вътрешни инсталации, изграждане на вентилационна система и други. По предварителна план-сметка са нужни около 800 000 лева.

Прочетена 2132 пъти

facebook coment